Nu lyfter vi folkhögskolan – seminarium om digitalisering och lärplattformar

ballonger"Balloons" (CC BY 2.0) by Anders Sandberg on Flickr

Pedagogisk utveckling när FSO bjuder till fortbildningsdag om digitalisering och lärplattformar

Höstterminsstart och Folkhögskolornas Serviceorganisation (FSO) bjuder in till en endagskurs och konferens om pedagogisk utveckling. Platsen är Hagabergs folkhögskola i Södertälje och datumet är 12 oktober.

Fokus kommer att ligga pedagogisk utveckling i samverkan, både vad gäller digitaliseringen i sig och hur vi kan använda olika digitala lärplattformar

Hur vi lyfter folkhögskolan

Föreläsaren under dagen är läraren, forskaren och författaren Håkan Fleischer, tidigare verksam i Jönköping, nu Linnéuniversitetet i Växjö. Han kommer att tala under rubriken ”Digitaliseringen som lyfter folkhögskolan”. Håkans ingång kommer att röra villkoren för kunskapsbildning, bildningens betydelse och skolans utveckling. Hans senaste bok (skriven tillsammans med Helena Kvarnsell) heter ”Digitaliseringen som lyfter skolan – teori och praktik” (Gothia Fortbildning). En ny artikel i re:flex skriven av Fleischer kan du läsa här.

Hur vi lyfter oss och varandra

Folkhögskolor som har valt nya lärplattformar erbjuds möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter av att arbeta pedagogiskt med dessa. Bland plattformarna hoppas vi få veta mer om Google Classroom, PingPong, It’s learning och Office365. Däremot kommer inga säljare eller representanter att vara närvarande under dagen.

– Det är viktigt, för det ska handla om hur vi kan använda och lyfta vårt arbete, säger Ulrika Knutsson som arbetar med digital utveckling för folkhögskolorna på FSO. Vi behöver göra egna erfarenheter och förstå våra behov utifrån vår karaktär.

– Ett annat mål med dagen är att hitta varandra över skolgränserna för fortsatt samverkan framöver. Vi hoppas att många ska komma och dela med sig, pedagoger förstås, men även annan personal eller intresserade.

Du som vill veta mer kan läsa här och anmäla dig här. Observera sista anmälningsdatum 10 september men det är först till kvarn på grund av begränsat antal platser.

Elisabet Norin

Kommentera "Nu lyfter vi folkhögskolan – seminarium om digitalisering och lärplattformar"

Lämna en kommentar

Din emailadress kommer inte att publiceras.


*