Lunch-webbinarium: Nya vägar till certifiering av kompetenser i ett digitalt samhälle

Mat framför datorn"Eating in Front of the Computer" (CC BY-NC-ND 2.0) by heitere_fahne on Flickr

Stärk ditt CV med Open Badges och hitta personer med de rätta kompetenserna!

FSO är partner i ett jättespännande projekt som handlar om nya sätt att synliggöra allt det där som människor kan och lär sig och som inte ryms inom traditionella betyg och certifikat. Tillsammans med nordiska och baltiska partnerorganisationer utvecklar vi Open Badges för folkbildningen. Under Internetdagarna 21-22 november passar vi på att erbjuda två lunch-webbinarier. Naturligtvis kan ni delta via mobilen var ni än befinner er.


Open Badges är under stark framväxt som ett sätt att validera och synliggöra kompetenser även utanför formella system. De kan designas för att visa dina förmågor, attityder, erfarenheter och uppnådda mål som inte ryms i exempelvis befintliga betygssystem. Open Badges är digitala i sin grundform och är färdiga att direkt visas upp på webben, i sociala nätverk, på webbsidor eller via e-post. De används redan nu i utbildningsssystem, volontäruppdrag och i företags kompetensutveckling.

Hur kan vi – utbildare, arbetsgivare, teknikutvecklare, medborgare i det 21 århundradet – nyttja Open Badges för att synliggöra och matcha befintlig och behövd kompetens? Kan det vara verktyget som överbrygger gränserna mellan olika sektorer, till exempel mellan volontärers nyvunna kompetenser i sina uppdrag och arbetsgivares behov?

Ta del av ett ”tyst webbinarium” om Open Badges och möt erfarna badgeutvecklare från nordiska och baltiska länder. Det blir en presentation av badgesystem och portfolios som utvecklas för europeisk validering. Lyssna till Laimonias Ragauskas från litauiska LiNA, som har arbetat med Mozilla, Badgecraft and olika organisationer, bl a UNESCO, för att lyfta fram skickligheter och kompetenser för ett transformerad samhälle. Han tar också upp utmaningar och behov av fortsatt innovation i fältet Open Badges som kan koppla ihop kompetenser, utvecklingsarbete och arbetsgivare.

Skaffa lite lunch, stoppa in dina hörlurar och koppla upp dig mot

Bildningsalliansen.adobeconnect.com/openbadges Logga in som "guest" och ange ditt namn.

Bildningsalliansen.adobeconnect.com/openbadges

Logga in som ”guest” och ange ditt namn.

Webbinariet kan du följa live på Internetdagarna måndag 21 november och tisdag 22 november kl 12.55-13.20. Vill du delta via mobilen? Installera appen Adobe Connect.

Kom och prata med oss på Internetdagarna #ind16 i Digidelmontern eller på Facebook https://www.facebook.com/groups/openbadges/ eller genom att använda #folkbadge på Twitter.

Webinariet är organiserat av Nordplus projektet – Open Badges for Adult Educators.
FSO-folkhögskolornas Serviceorganisation, Folkuniversitetet i Göteborg, SiVIS  och Bildningsalliansen i Finland och LiNAs i Litauen.

Projektets hemsida https://openbadge.wordpress.com

En introduktion till Open Badges på Flexikon.

Kerstin Namuth och Ulrika Knutsson

Kommentera "Lunch-webbinarium: Nya vägar till certifiering av kompetenser i ett digitalt samhälle"

Lämna en kommentar

Din emailadress kommer inte att publiceras.


*