Gottepåse till GOW, tema Källkritik

Godis"More Candy" CC BY 2.0 by Rool Paap on Flickr

Nättidningen Re:flex redaktion bjuder på gottepåse till alla arrangörer av GOW, Get-Online-Week, 14-20 mars. Här hittar du roligt och informativt material att fördjupa dig i och arbeta vidare med.

Gottepåse till GOW, tema Källkritik

Svart hatt, vit hatt men inte foliehatt – Annika Englund, digitalstrateg, skriver kunnigt om hur vi sprider vilseledande information och i värsta fall själva bidrar till manipulation och propaganda.

Geek Girl Meetup om säkerhet och integritet och om att vara en motvikt mot mansdominansen.

Surfa Lugnt – Surfa Lugnt är ett nationellt nätverk som jobbar för att höja skolans och vuxnas kunskaper om ungas vardag på nätet. Syftet är att bejaka det positiva som engagemang, kommunikation och kunskapsutbyte och ge föräldrar och andra mer kunskap om hur man hanterar fallgropar som mobbning och integritet. Här hittar du tips och råd och länkar till aktuell forskning. Du kan även ställa frågor och få svar från såväl olika typer av experter som tonårspanelen. Flera organisationer står bakom nätverket: BRIS, Fryshuset, ComHem, Internetstiftelsen, MSB med flera.

Introduktion till nätsäkerhet för privatpersoner, om SE-stiftelsens guider:

Anders Thoresson skrev guiden ”Kom igång med säkrare mobiltelefon!”. Här för han diskussionen vidare i podcasten Digisamtal. Lyssnansvärt!

MSB skyddar vårt civilsamhälle men är även en brandkår på nätet som ständigt vakar över oss. Läs om Morrisormen, deras jobb och hör med Robert Jonsson som gärna kommer till skolor och bibliotek och berättar om brandkårsarbetet på nätet.

Folkbildningsnätet har dessutom samlat en länklåda med det andra temat, Näthat, du hittar den här.

 

Kommentera "Gottepåse till GOW, tema Källkritik"

Lämna en kommentar

Din emailadress kommer inte att publiceras.


*