Get Online Week 2015

Dator med lysande lampor"Online" CC BY-NC-ND 2.0 by Brenda on Flickr
Get Online Week 2015

Get Online Week 2015

Get Online Week. Vad är det?

Det är en kampanj för att få fler européer att bekanta sig med och börja använda internet. Den hålls en vecka varje år.

När är den veckan?

23 mars – 29 mars 2015, dvs vecka 13 nu i vår. I Sverige deltar vi för femte året i rad.

Varför då?

Många människor står fortfarande utan möjligheter att använda nätet (20% av européerna, en miljon svenskar). Än fler har så klent med kunskaper att de inte kan söka arbeten där man behöver digital kompetens.
Temat i år är ”Digital empowerment och Digital inclusion”. Med andra ord blir det fokus på att rusta sig och bli integrerad och aktiv i den digitala delen av verkligheten.

Var äger Get Online Week rum?

På många olika ställen – alla som vill kan arrangera en Get Online Week.

Alla?

Ja, föreningar, organisationer, skolan, biblioteket, studieförbund, företag men även du som privatperson. För många är det här ett utmärkt tillfälle att visa upp sig själva och sin verksamhet för allmänheten – antingen själva eller i samarbete med någon annan organisation.

Hur går det till?

Du och din verksamhet anmäler att ni är intresserade via den här länken. Sista anmälningsdag är 20 februari. Ni får då också ett kampanjmaterial att använda för att locka publik eller besökare beroende på vad det är ni arrangerar.

Vad ska man göra som arrangör?

Ni bestämmer men ni gör en eller flera aktiviteter för digital delaktighet. Antingen något som gör att fler introduceras i eller att fler lär sig mer om den digitala världen. Det kan vara kurser, workshops, föreläsningar, prova på … Ni bestämmer själva vad som passar er. Till er hjälp får ni kampanjmaterialet, som bl a innehåller en logga. Vi listar också alla som anmäler sig vartefter.

Vilka driver Get Online Week?

Arrangemanget drivs centralt av alla länders Telecentre-Europe med stöd av Europakommissionen. I Sverige är det Digidelnätverket som är arrangör.

Hur har det varit förr om åren på Get Online Week?

Det har varit spännande! Här kan du se en film från svenska Get Online Week 2014 och en annan från Get Online Week 2013. Här finns även läsning om förra årets vecka!

Tack så mycket, jag tror jag ska anmäla mig direkt och börja planera …!

 

Länkar:

 

 

Kommentera "Get Online Week 2015"

Lämna en kommentar

Din emailadress kommer inte att publiceras.


*