Att rusta för framtiden – Carl Heath om skolans uppgift i ett nytt samhälle

"Future" (CC BY-ND 2.0) by Salvatore Vastano on Flickr"Future" (CC BY-ND 2.0) by Salvatore Vastano on Flickr

Parallellt med stora SETT-mässan i Kista, Stockholm i april – en mässa med det moderna lärandet i fokus – arrangerade FSO (Folkhögskolornas serviceorganisation) två nätverksmöten, dels för folkhögskolornas ledningar och dels för pedagoger.

En av föreläsarna på ledningsmötet var Carl Heath. Carl är forskare på Interactive Institute Swedish ICT med särskilt fokus på IT, lärande och design.

Han tog avstamp i det faktum att vi med industrisamhället i backspegeln nu glider in i framtiden, in i ett digitaliserat interaktionssamhälle.

I en inspelning från träffen den eftermiddagen gläntar han här på dörren till framtiden. Han låter oss med sin överblick ana vilka riktningar samhälle och teknologi kan ta och vilka konsekvenser det kommer att få för oss i utbildningen.

Som ledning och lärare behöver vi påminna oss om att vi utbildar för en relativt okänd framtid. Med de tekniksprång som nu tas kommer såväl arbetsliv som vardagliga krav snabbt att se annorlunda ut. Folkhögskolans uppgift är att rusta för det.

Du läser mer om honom här.

Kommentera "Att rusta för framtiden – Carl Heath om skolans uppgift i ett nytt samhälle"

Lämna en kommentar

Din emailadress kommer inte att publiceras.


*