Re:flex rekommenderar Symbaloo

"Symbaloo" (CC BY 2.0) by Edward Yanquen on Flickr"Symbaloo" (CC BY 2.0) by Edward Yanquen on Flickr

Dela resurser med andra är både kul och praktiskt!

Symbaloo är ett gratisverktyg med många olika användningsområden. Det är enkelt att göra en sida där jag samlar alla mina resurser, likt en PLM, personlig lärmiljö. Sidan, eller webbmixet som det heter, innehåller länkade knappar som leder vidare till mina favoritställen som kan vara adresser till bloggar, hemsidor, RSS-flöden, sociala medier, e-postkonton och filer m.m. Jag rekommenderar att använda din PLM som startsida i din webbläsare. Väldigt praktiskt! Det är ett perfekt verktyg för att dela resurser med andra, kollegor eller kursdeltagare.

Du behöver inte ha något konto på Symbaloo för att använda andras webbmix. Men för att kunna göra egna måste du registrera dig. Du kan då även kopiera över knappar från andras webbmix till ditt egna mix.
Symbaloo är väldigt användbart om dina deltagare inte är så vana att använda Internet. Då kan mixen på ett enkelt sätt inspirera och väcka nyfikenhet för Internet. Det var ur det perspektivet som jag hittade Symbaloo.
Det finns en sökfunktion i Symbaloo och därför är det viktigt att tagga/märka ditt webbmix med förslagsvis folkbildning. Då är det lätt för andra att hitta det. Naturligtvis kan du även göra egna utan att dela dem med andra. Men visst vill vi dela med oss och samarbeta! 😉 Det vinner alla på.

Här har jag gjort en sökning på taggen folkbildning. Då kommer en lista fram där alla mix som har taggats med folkbildning kommer upp.
Undersök och se vilka mix som kan vara intressanta för dig. Det finns en kort beskrivning under varje titel. Exemplen är många och du kan på egen hand kolla runt. Klicka på webbmixets namn så kan du testa det. Du får troligtvis upp att du ska göra en registrering men det kan du bara klicka bort. Du kan använda det utan att registrera dig.

Symbaloo har blivit ett av mina favoritverktyg! Rekommenderar det stark och hoppas att fler upptäcker enkelheten och ser nyttan av det. Då kan vi samarbeta och bygga upp en resursbank, Öppen lärresurs, som vi alla, både personal och elever/deltagare har jättestor nytta av!

Här ovan finns ett webbmix med filmer som visar hur man kan använda Symbaloo. Hoppas att ni kan ha glädje av dem, trotts min småländska! :)

Visst är det ett användbart gratisverktyg? Idéer och förslag mottages gärna!
Lycka till!
Hälsningar
Åsa Petersson

Kommentera "Re:flex rekommenderar Symbaloo"

Lämna en kommentar

Din emailadress kommer inte att publiceras.


*