Re:flex rekommenderar Doodle

Små ritade figurer - en doodle"doodle" CC BY-SA 2.0 by bnilsen on Flickr

Ordet ”doodle” betyder en slags skiss av typen telefonsamtalsklotter. Ni vet när man sitter och tänker på annat och låter penna gå. Doodle som internetterm är nog mest bekant som Googles speciella teman, som till exempel när de har en anpassad logotyp med jul- eller halloweentema. Ofta låter de internetanvändarna själva tävla om bästa doodle inför en högtid eller liknande. Här är en länk till speciella doodles som Google tagit fram. Men det ”doodle” denna artikel handlar om är ett annat.

Doodle.com är en gratis tjänst som underlättar bokning av möten. Det flexibla lärandet är oftast asynkront, men ibland behöver man ses samtidigt genom ett fysiskt möte, chatt eller webbvideosamtal . Att komma överens om sådana mötestider kan vara tidsödande och krångligt via e-mail. Det tar tid att enas och ju fler man är som ska träffas, desto längre tid tar det. Det är här Doodle kan vara till hjälp.

Det fungerar så att en person skapar en mängd möjliga datum och tider och bjuder in de andra via mail (man skickar ut en länk). När de inbjudna öppnar länken får de se vilka tider som är tänkbara. Man ser även vad andra gjort för val. Det är väldigt enkelt och logiskt.

Man kan även som mötesarrangör få automatiska mail när någon fyllt i sina val.

Vill man ha mer komplicerade val finns även möjligheter att koppla ihop Doodle med ens kalender (t.ex. Google calendar och Outlook), man kan välja att ha ett ”ja, om nödvändigt-val” för att komplettera ”ja” och ”nej” och man kan koppla ihop mötet med en fysisk plats med hjälp av Google maps (bra om inte alla hittar till mötesplatsen) med mera.

En bild på doodle

Så här kan de se ut när man stämmer möte via Doodle.

Man behöver inte ha konto på Doodle för att använda det, men om man har konto får man tillgång till fler tjänster som exempelvis att man kan använda Doodle som sin kalender.

/Mathias Anbäcken

Kommentera "Re:flex rekommenderar Doodle"

Lämna en kommentar

Din emailadress kommer inte att publiceras.


*