Mera keramik – guldgruvan vi delar med varandra

"Spinning Pot ......." by Sowmya's Photography on Flickr"Spinning Pot ......." by Sowmya's Photography on Flickr

Elisabet Norin tipsar om en ny del av Folkbildningsnätet.


Mera keramik är en ny, stor sajt – en del av Folkbildningsnätet – för alla som älskar att sätta händerna i lera och pedagogiskt förmedla denna lust till andra.

Sajten, som du hittar här, är lika estetiskt tilltalande och inbjudande som informativ, en riktig guldgruva. Via materialet som finns samlat får du den där riktigt goda blandningen av skaparlust, nyttigheter och nöje.

Det omfattande materialet kommer att inspirera dig till att förfina de tekniska detaljerna, vidga dina metodkunskaper eller till och med skapa helt nya kursupplägg. För att inte tala om hur inspirerad du kommer att bli i ditt eget skapande …

Här hittar du tydliga och pedagogiska instruktionsfilmer och goda lästips vidare till några av de bästa böckerna inom området. Dessutom hittar du adresser till andra skolor och organisationer med utbildningar inom keramik. Kanske är det dags för ett studiebesök eller ett projektsamarbete där ni delar kunnande och specialiteter med varandra?

Ett omfattande studiematerial – tre vackra och tydliga filmer – har producerats av Mats Svensson, Leksands folkhögskola, som under flera år arbetade med detta i Flexlärprojekt.

En riktig godispåse är de samlade tipsen på alla appar. Gratis eller till en ringa kostnad är de till nytta i din vardag. Ladda ned i surfplatta eller telefon för stimulans och inspiration.

Och du: du bidrar väl med info och adress till din skola eller ditt studieförbund? Du förmedlar lätt era uppgifter via länk sajten.

Eftersom mycket av materialet är digitalt är det givetvis lätt att dela vidare med dina kursdeltagare. Välkommen att låta din låga tändas!

Elisabet Norin

Kommentera "Mera keramik – guldgruvan vi delar med varandra"

Lämna en kommentar

Din emailadress kommer inte att publiceras.


*