Nätbaserat lärande – från självstudier till gränslöst lärande

Ett nät"A net" (CC BY-SA 2.0) by Daniel R. Blume on Flickr

Under hösten deltog re:flex i konferensturnén Flexlär 2011. Vi träffade många läsare och pratade bland annat om vad ni vill läsa mer om i re:flex. Ett önskemål som vi hörde flera gånger var att vi skulle skriva mer om lärplattformar eller LMS (learning management systems) som det också kallas.

Därför presenterar re:flex en artikelserie med TEMA LMS.

Tidigare artiklar i serien:
PLE – komplement och ersättning för lärplattformar


tema LMS
Nätbaserat lärande – från självstudier till gränslöst lärande

Den tredje februari 2012 föreläste Stefan Hrastinski, docent på KTH, för några representanter för studieförbunden. Han delade in sin föreläsning i tre rubriker, Lärande som deltagande, Smarta kombinationer av pedagogik och teknik samt Nätet som stöd för gränslöst lärande.

Nedan hittar du tre filmer från föreläsningen – en för varje rubrik. Framför allt berör han lärplattformar, och alternativ och komplement därtill, i de två sista avsnitten.


”Att lära sig saker handlar om att delat i olika aktiviteter […] och har man det perspektiv bryr man sig inte så mycket om huruvida det sker på nätet eller i ett klassrum…”

”Jag tror vi måste lämna tanken, och jag tror också vi är på väg dit, om att ha bara en lärplattform eller bara ett videokonferenssystem.”

”I en idealvärld ska vårt lärande och utbildning inte vara låsta av olika strukturer som när en kurs råkar börja, eller om man anmäler sig i tid…”

Kommentera "Nätbaserat lärande – från självstudier till gränslöst lärande"

Lämna en kommentar

Din emailadress kommer inte att publiceras.


*