Folkhögskolorna får nytt administrativt system

Pennor"Pencil" CC BY 2.0 by Andrew Taylor on Flickr

Det pratas mycket om SchoolSoft just nu på folkhögskolorna. Men vad är det och vad gäller egentligen? Re:flexredaktionens Mathias Anbäcken kontaktade Heli Nordberg Lindell, verksamhetschef på FSO (folkhögskolornas serviceorganisation), för att ta reda på mer.

Vad är SchoolSoft?

SchoolSoft är svenskägt, har kontor i Stockholm och är en av Sveriges ledande leverantörer av IT-lösningar för olika utbildningsformer och barnomsorg. Det används av ca 1500 skolor idag. SchoolSoft är helt webbaserat. SchoolSoft har fått uppdraget att utveckla det nya administrativa systemet för folkhögskolorna.

Vilka berörs av detta?

Samtliga folkhögskolor. På skolorna är det främst skoladministratörer, lärare, skolledare. Men även SYV, kurator och andra personalgrupper kommer att kunna ha glädje av SchoolSoft. Varje enskild skola bestämmer hur man vill jobba i programmet.

Vad måste folkhögskolorna göra i SchoolSoft och vad finns utöver det?

Alla skolor måste använda det administrativa stödet som ersätter det man gör i Avanti idag. Det rör sig till exempel om registrering av deltagare och kurser för att kunna få fram de rapporter som behövs till exempelvis CSN, SCB, SPSM med flera. Därutöver finns det möjligheter till närvarohantering, behörighetsgivning, omdömessättning, scheman, planeringar, nyheter, forum, kommunikation med deltagarna och mycket mer.

Vad finns det för tidsplan?

Det ska vara i drift från 1 januari 2016.

Kommer det att finnas fortbildningar i SchoolSoft?

Ja. Under hösten 2015 kommer alla skolor att få skicka 2 personer på utbildning.

 

Mer läsning

Kommentera "Folkhögskolorna får nytt administrativt system"

Lämna en kommentar

Din emailadress kommer inte att publiceras.


*