Många av våra kursdeltagare på folkhögskolor och studieförbund är föräldrar till barn i skolåldern. För dem kan det finnas en oro runt vad deras barn gör eller utsätts för på internet. Att internetanvändning nu föreslås få en åldersgräns kan säkert spä på oron hos många. Det blir en bekräftelse på att det är farligt, som rökning och alkohol. En annan kritik som framförts är att barn kanske inte vågar berätta om de blivit utsatta för brott eller obehag när de utan lov varit ute på nätet.
Rusta mamma och pappa
Så hur rustar vi föräldrarna bäst, både för deras egen skull men särskilt med tanke på deras barn och familjer? Det finns mycket hjälp att få om vi vill fördjupa våra kunskaper och insikter för att sedan kunna föra ett samtal i folkbildningens pedagogiska verksamhet.
Safer Internet Day tisdag 9 februari
Nu på tisdag den 9 februari kan vi hänga med när Safer Internet Day firas. Det är en dag med syfte att uppmärksamma barns och ungas internetanvändning. Just i år sätter Statens medieråd och nätverket Surfa lugnt ljuset på barnens allra viktigaste stöd: föräldrarna. Vi bör hjälpa dem att hantera fallgroparna och bli trygga!
Webbsänt seminarium – häng på
Ett rejält arbetsmaterial, med affischer, och videoklipp, finns att hämta på webben. Men det blir också ett webbsänt seminarium 9 febr kl 12 – 13.30. Du kommer att kunna se seminariet via Surfa lugnts webbsajt och har du inte möjlighet under den dagen så kommer det att ligga uppe att se i efterhand. Några av organisationerna inom Surfa lugnt kommer att berätta om hur de arbetar för att göra skillnad för de unga på nätet.
Läs mera på:
Re:flex uppmärksammar
Re:flex kommer att fortsätta stötta folkbildningen med en aktuell artikelserie runt nätsäkerhet, källkritik och agendor under hela våren, så se upp! Följ oss för uppdaterad kunskap och debatt! Prenumerera gärna på vårt nyhetsmejl som samlar de intressantaste artiklarna.
Elisabet Norin #nohate #surfalugnt
Kommentera "För föräldrar i folkbildningen"